Петото издание на Пленера за съвременно изкуство в Благоевград завърши с изложба

Снимки: Община Благоевград

Изложба в Градската художествена галерия в Благоевград показа резултата от петото издание на Пленера за съвременно изкуство. Той премина под мотото „Механично смесване на култури“.

В рамките на една седмица 12 творци работиха, за да представят един различен аспект на изкуството. Вдъхновени от Благоевград, атмосферата, живота, те представиха една изключителна експозиция. Изложбата бе открита от директора на Градската художествена галерия, Иван Милушев, и куратора Сашо Стоицов.

„Пленерът е уникален по своята същност. Той е единствен по рода си пленер като характер, цели и резултати. Защото става въпрос за едни нови търсения, нови посоки в областта на изобразителното изкуство. Посоки, които могат да се тълкуват по много начини, но най-важното е постигането на един резултат в усещането от страна на публиката”, каза Иван Милушев и представи авторите: Борис Колев, Борис Сергинов, Георги Георгиев-Jorras, Йордан Панков-J Pank, Камен Старчев, Красимир Кръстев-Rassim, Любен Домозетски, Людмил Лазаров, Надежда Олег Ляхова, Пенка Минчева, Пламен Ковачев и Радослав Нинов под аплодисментите на публиката. Тяхното творчество ще остане във фондовете на Градската художествена галерия в Благоевград.

От своя страна Сашо Стоицов благодари на авторите за сериозността на изложбата, която по думите му е на световно ниво. Адмирации за организирането на пленера и неговата последователност получиха Община Благоевград и Градската художествена галерия.

Публиката успя да се докосне до цветове, различни решения, виждания и начини за създаване на картините. Сред тях можеха да се видят нестандартни избори за изобразяване и техники, някои от които изключващи авторовата ръка и специфика на четката.

Всеки желаещ да види тази уникална изложба може да го направи до 20. август в залите на галерията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK