Фондация наддава за 160 дка край Баничан, строи приют за стари магарета

снимки: infomreja.bg

Осем маломерни земеделски имота в землището на гоцеделчевското село Баничан ще бъдат отдадени под наем на цена от 1,40 лв. на кв. м.

Инвеститорски интерес към въпросните терени проявява Фондация "Ветеринари в действия", в която участват местни ветеринарни лекари и техници, съвместно с един от съучредителите и спонсорите на Парка за танцуващи мечки край Белица - Стефан Вебер.

Вебер и ветеринари от Гоцеделчевско подготвят изпълнението на общ проект за изграждане на приют за стари и болни магарета, в който животните да пребивават под грижи и лечение до края на дните си.

Инвеститор на проекта е самият Стефан Вебер, който според предварителни разчети се очаква да вложи в строителството на приюта край Баничан между 100 и 200 000 лева.

На по-късен етап инициативата предвижда и обособяване на място за бездомни кучета. 

Целта е в прията за магарета край Баничан да се приберат всички стари животни, които вече не вършат работа на стопаните си и те ги изоставят на произвола на съдбата в полските или планинските покрайнини. Обикновено там умират или стават жертва на хищници.

На последното си заседание за 2013 г. общинските съветници от Гоце Делчев гласуваха промяна в начина за трайно ползване на 160 декара общински мери и пасища в землището на с. Баничан, които от години са пустеещи и неизползваеми.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
Кметът на Баничан Димитър Тропчев също подкрепя идеята за изграждане на приют за стари магарета
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK