Фолклорната група на Мустафа Гета с първо място на феста в Делчево

снимка: Краси Терзиева, infomreja.bg

Първо място завоюва на фестивала “Еньовден“ в село Делчево мъжката фолклорна  група от село Корница с художествен ръководител Мустафа Гета.

Днес станаха известни победителите от фестивала, който за първа година придоби   конкурсен характер.

Изпълнителите от Корница грабнаха отличието в раздела за традиционен фолклор. На второ място журито класира Мъжка фолклорна група от село Мусомища с ръководител Николай Донков, а на трето място се нареди Женска певческа група от село Брезница с ръководител Нафие Косин.

С диплом и плакет в раздела за обработен фолклор журито отличи Фолклорна формация „Мегдана” от Благоевград с ръководител Мая Джибарова.

На 29 юни кметът на Гоце Делчев Владимир Москов официално ще връчи наградите на победителите в сградата на общинската администрация.

Тричленното жури в състав Георги Гаров, преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски”, Петър Аврамов, ръководител на оркестъра на Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци и Тодор Цветков, хореограф на Неврокопския ансамбъл, изпита сериозни затруднения при оценяването на 15-те състава,  които взеха участие в летния фестивал за Еньовден в Делчево.

Наградата за артистичност и сценично поведение бе присъдена на Мъжка фолклорна група от село Ляски, община Хаджидимово с ръководител Стефан Терзиев, а  специалната награда на кмета на община Гоце Делчев получи Фолклорна формация от село Овчарци, община Сапарева баня. Журито определи и още една награда - за най-млад солист, която отиде при Мустафа Черкез от село Брезница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK