ФК“Банско” не успя да спре “Левски”

снимка: Община Банско, архив

За втора поредна година ФК “Банско” губи от “Левски” в турнира за купата на България. В предишното издание на турнира банскалии загубиха от сините с 1:3, а сега отстъпиха с 0:1. Гостите от столицата показаха повече класа и логично стигнаха до краен успех.

В 33-та минута Христо Йовов изведе Иван Цветков в наказателното поле на домакините, който от своя страна след серия от финтове прати топката в долния ляв ъгъл на вратата пазена от Тодор Кючуков. Две минути по- късно бившият юноша на “Пирин” Цветков отново вкара топката във вратата на домакините, но попадението бе отменено заради засада. Секунди преди това Георги Калайджиев падна в наказателното поле на “Левски”, но въпреки претенциите за дузпа то щаба на “Банско”, такава не бе отсъдена от рефера Ахмед Ахмед.

Най-чистото положение за “Банско” пропиля Калайджиев, който получи пас от Слави Шопов и след удар с глава пропусна целта. След почивката интересните моменти пред двете врати липсваха, което бе от полза единствено за гостите. Една контузия на Крушовски и по три пълни смени за двата отбора, само допълниха статистиката в този мач.

“Банско” – “Левски” 0:1 и сините продължават в следващия кръг на турнира за купата на България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK