Повече от 50 фирми от Благоевградско учредиха „Сдружение на дърводобивните и дървопреработващите предприятия"

Снимка: Infomreja.bg

Повече от 50 фирми от област Благоевград учредиха Сдружение с нестопанска цел с наименование „Сдружение на дърводобивните и дървопреработващите предприятия - Югозапад“.  

В Сдружението членуват фирми от общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Сатовча, Гърмен, Якоруда, Разлог, Сандански и цялата Благоевградска област.  

То се представлява от Управителен съвет с председател Александър Тумбев от Разлог и членове Атанас Главчев – с. Пирин, общ. Сандански, Ани Желязкова – Гоце Делчев,  Борис Лазаров – Банско, Кръстю Веселинков – Хаджидимово,  Пламен Даилов – с. Кочан, общ. Сатовча, и Халил Авджийски – с. Бунцево, общ. Якоруда.

На свое общо събрание членовете на новоучреденото Сдружение приеха свои правилник, устав, цели и основни насоки в дейността си.

„Сдружението на дърводобивните и дървопреработвателните предприятия –Югозапад“ е регистрирано и вписано в регистъра за юридически лица с нестопанска цел с решение № 302 от 17.01. 2018 год. на Окръжен съд - Благоевград.  

Сред целите на новоучреденото Сдружение са: да обединява и да представлява интересити на членовете си на национално регионално и местно равнище, да подпомага разработването на стратегии, програми и проекти, свързани с Европейската интеграция на България, гражданското образование и международната обмяна на опит, както и да съдейства за осъществяването на преки връзки и взаимноизгодно сътрудничество с партньори от страната и чужбина.

Сред целите на „Югозапад“ е и грижата за недопускане на нелоялна конкуренция между членовете си, както и да проучва и анализира потребностите и бариерите на пазара, услугите, сертификациите и други в горския сектор.  

Сред правомощията пък на Управителния съвет са да представлява сдружението, както и да определя обема на представителната власт на отделни негови членове, да взема решение за приемане на нови и изключване на членове, да взема решения за разпореждане с финансовите средства на сдружението съгласно приетият от общото събрание бюджет и др.

Документацията и регистрацията на новоучреденото сдружение е представена вече пред ръководството на ЮЗДП – Благоевград, като за първата среща с ръководството, директорът инж. Дамян Дамянов е насрочил за 26. февруари от 9:30 часа, на която освен че ще бъдат представени целите и устава на сдружението ще се проведе и откровен разговор за съществуващите проблеми в отрасъла и начините за тяхното решаване, споделиха учредители.  

 

КОМЕНТАРИ

Халил15:06 - 24.02.2018
Това е пътя по който трябва да тръгнат и другите дървопреработватели от регион Пазарджик и Смолян за да се спре движението на автопилот в този сектор
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK