Радослав Митревски вече е част от щаба на представителния отбор на "Пирин"

Снимка: ФК "Пирин"

Бившият капитан на „орлетата“ даде интервю пред www.fcpirin.com

Бившият „железен“ защитник на Пирин Радослав Митревски вече е част от щаба на представителния отбор. Ради дебютира като помощник треньор при победата срещу Добруджа в Добрич. Бившият капитан на „орлетата“ даде интервю пред www.fcpirin.com.

– Ради, добре дошъл отново в представителния отбор. С какви чувства се присъединяваш към треньорския щаб на тима?

– Присъденявам се с голяма радост и ентусиазъм. Готов съм за работа.

– Каква е атмосферата? Усещаш ли разлика в сравнение с времето, в което ти играеше за Пирин?

– Атмосферата не е много по-различна. Виждам познати лица, с които съм играл на терена. Виждам добър колектив – както беше едно време. Има и нови неща, но атмосферата си е почти същата – дори подобрена.

– Беше на пейката като помощник треньор за първи път в мача срещу Добруджа. Как ти се стори двубоят в Добрич?

– Всички много искахме победата. Готвехме се за нея. Момчетата се хвърлиха в здрава битка, за да я спечелят. Логично спечелихме мача. Добруджа са труден, неудобен съперник. Но ние се справихме с характер и воля.

– Какво се оказа решаващо за успеха на стадион „Дружба“?

– Всеки един от футболистите се вложи на 100 процента в мача. Не разчитахме на имена и стари лаври. Опитните ни играчи се раздадоха и дадоха пример на младите. Всичко мина добре.

– Върху какво трябва се работи в следващите месеци?

– Това трябва да каже старши треньорът. Той е човекът, който определя. За един мач трудно мога да кажа, но във футбола винаги трябва да се надгражда. Имаме работа във всяко отношение. Трябва да подобрим още мотивацията. Във футбола се работи ежедневно, за да се подобри всеки един аспект от играта.

– Смяташ ли, че отборът е готов за спечелването на промоцията?

– На 100 процента съм сигурен. Още преди началото на първенството казах, че с тези футболисти сме готови. Те знаят какво е Пирин. Не сме отбор за Втора лига и това е ясно.

– Как оценяваш конкуренцията в битката за влизане в елита?

– Изненадва ме отборът на Кариана. Локомотив (София) се представя много добре. Не очаквах да имаме толкова силна конкуренция, но в крайна сметка всеки се бори за своите цели. Но в съвременния футбол конкуренцията е жестока на всяко едно ниво. Всеки иска да се развива и да върви напред.

– До момента работеше в Академия Пирин с отбора до 17 г. Може ли да бъдеш връзката между Академията и представителния отбор?

– Надявам се, че ще бъда връзката между младите и първия отбор и че ще помагам на децата. Преходът от юношите към мъжкия футбол е много труден. Надявам се да помогна на децата, които заслужават, да се приспособят към мъжкия футбол.

– Асен Либяховски дебютира във Втора лига в Добрич. Да очакваме ли още момчета да го направят скоро?

– Да. Такова е уверението на старши треньора, който държи много на това.

– Какво е посланието ти към феновете на Пирин?

– Феновете на Пирин са едни от най-верните. Когато играех, заради тяхната подкрепа се чувствах у дома на всеки един терен. Окриляваха ме с тяхната подкрепа. Нека продължат да си обичат отбора, както са го правили винаги.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK