Община Радомир ще зарадва любителите на тениса с още едно игрище

Снимка: Община Радомир

Целта на общинското ръководство е закритият тенис корт да се ползва през по-голямата част от годината

Община Радомир затвърждава облика си на институция, която се грижи за спорта. Вече е задействана процедурата по изпълнението на едно от предизборните обещания на кмета Пламен Алексиев – изграждането на закрит тенис корт. Така любителите на тениса в града ще разполагат с още едно игрище, на което ще могат да практикуват своето хоби. Целта на общинското ръководство е закритият тенис корт да се ползва през по-голямата част от годината, дори и при по-студено или дъждовно време. 

За да може да се разположи това закрито съоръжение, днес общинският съвет в града със свое решение даде съгласие община Радомир да придобие поземлен имот с площ от 466 кв.м., бивша земеделска земя, възстановена в регулация, който е частна собственост. Придобивната цена на имота, по оценката на експерт-оценител, е 12 260.93 лв., без включен ДДС.

След като общинският съвет даде съгласието си, следващата стъпка е да се сключи предварителен договор, на база на който да се извърши изменение на плана за регулация и кадастралната карта в обхвата на засегнатите имоти. След приключване на необходимата устройствена процедура ще се извърши окончателното прехвърляне на имота, което ще даде възможност на общината да изпълни своето намерение.

Радомир разполага с модерни тенис кортове с осветление, с каквито дори малко областни градове могат да се похвалят. Кортовете се поддържат в много добро състояние и осигуряват отлични условия на желаещите да практикуват този спорт. От качествената настилка на кортовете се възползват дори тенисисти от София и Перник, които пътуват до Радомир, за да практикуват любимия си спорт.

“Спортът е един от моите приоритети и в бъдеще време ще продължа да полагам усилия за неговото развитие”, заяви кметът на Радомир Пламен Алексиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK