Гърция постави под карантина втори бежански лагер

Източник: архив ЕПА

Лагерът, който е на 40 км североизточно от Атина, ще бъде поставен под карантина за две седмици

Гърция постави под карантина втори бежански лагер тази седмица. 53-годишен мъж е с положителна проба за коронавирус, съобщи Министерството по въпросите на миграцията, цитирано от "Дейли телеграф" и "Гардиън".

Заразеният афганистанец живее със семейството си в лагера "Малакаса" със стотици други мигранти и бежанци. Той е прехвърлен в болница в Атина.

Министерството уточни, че лагерът, който е на 40 километра североизточно от Атина, ще бъде поставен под карантина за две седмици. Допълва се, че ще бъде засилено полицейското присъствие около лагера.

Ведомството отделно обяви, че от миналия месец е отворен нов лагер от затворен тип за мигранти, които са пристигнали след 1 март.

В четвъртък властите поставиха под карантина лагера "Ритсона" в Централна Гърция, след като се установи, че 20 мигранти са с коронавирус.

В Гърция има повече от 1600 потвърдени случая с коронавирус, а починалите са 68, 78 души са се възстановили.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1 млн. потвърдени случая, а починалите са повече от 57 000.

Регистрирани са случаи в 207 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 1,2 млн. случая и над 64 000 починали в 181 държави, възстановили са се повече от 246 000. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK