„Кръг от светлина“ в помощ на кюстендилеца Теодор Велинов

Снимки: Личен архив

Експозицията може да бъде видяна до 7-и декември в Кюстендилския драматичен театър

166 лева и 22 ст. бяха събрани в помощ на кюстендилеца Теодор Велинов при откриването на изложбата ,,Кръг от светлина“. Експозицията беше представена пред кюстендилска публика в края на миналата седмица и се намира в Общинския драматичен театър.

Всеки присъстващ можеше да остави своето дарение в една от специалните кутии, като сумата вече е внесена по сметката на Теди.

,,На пръв поглед дарението изглежда малко, но пък за сметка на това е дадено от сърце. Надявам се покрай коледните празници нашите съграждани да отворят широко сърцата си за онези имащи нужда от тяхната подкрепа“, заяви организаторът на събитието Даниел Григоров.

Експозицията на двете художнички Бисера Станкова и Галина Трайкова представя техните постижения в различни сфери на приложното и изящното изкуство.

Рисувани картини, композиции с колаж и пейзажи, изработени от специално обработена и боядисана вълна от Бисера Станкова, и цветята и дръвчетата на Галина Трайкова, изработени от стотици миниатюрни стъклени мъниста.

Неслучайно присъстващи на откриването нарекоха изложбата ,,Коледна приказка“.

Пред своята публика Бисера и Галя благодариха на организаторите - Даниел Григоров от НЧ, "Надежда 1997“ и Чавдар Ненов - директор на Кюстендилския театър, и си пожелаха вдъхновение за нови творби.

Експозицията ще остане на вниманието на кюстендилци и гостите на града до 7-и декември.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK