Григор Димитров аут от US Open 2020 след драматична загуба от Мартон Фучович

Източник: Twitter

Вчера Цветана Пиронкова победи двукратната шампионка от "Големия шлем" Гарбине Мугуруса

Най-добрия български тенисист Григор Димитров записа драматично поражение от унгареца Мартон Фучович със 7:6(5), 6:7(4), 6:3, 4:6, 1:6 в почти петчасова здрава битка от втория кръг на US Open 2020, съобщава Тopsport.bg.

Двубоят не се разви по плана на Гришо, най-вече защото той не можа да затвори мача в няколкото възможности, които сам си бе изработил. С този неуспех Димитров приключи мачовете си в САЩ и не можа да защити полуфинала от същия турнир през миналата година.

По-рано вчера българският тенис получи един страхотен подарък - гръмката победа на Цветана Пиронкова над двукратната шампионка от "Големия шлем" Гарбине Мугуруса (Испания).

Хасковлията имаше инициативата през по-голямата част от двубоя. Първият сет се реши след тайбрек в полза на Григор, след като така и не се стигна до пробив.

Втората част се оказа ключова, защото българинът върна в нея Фучович в мача. Григор на два пъти сервираше за спечелването ѝ, но допусна да се стигне отново до дълъг гейм, в който Фучович имаше предимство. Унгарецът щастливо изравни сетовете и си повярва, че може да стигне до обрат.

Третата част беше изцяло за Димитров. Гришо поведе с 4-3 и пробив в следващия сет, когато загуби подаването си на два пъти. След този решаваш момент Димитров загуби увереност и се предаде. В последната част той само успя да достигне до няколко дълги гейма, но отстъпи с 1-6.

Точките в мача са 184 на 197. Григор отрази цели 27 възможности за пробив, но допусна брейк 8 пъти. Фучович беше пробит 6 пъти от 14 възможности. Точките при сервис за противника са 61 на 91. Като цяло дългите геймове, когато на начален удар беше Димитров удължиха много мача и допринесоха много за физическото му състояние в края.

Така полуфиналистът от Sofia Open 2019 Мартон Фучович се оказа "черната овца" за Григор Димитров в Ню Йорк. Унгарецът нанесе и двете поражения на българина в американския мегаполис.

Унгарецът ще играе на 1/16-финал с надеждата на домакините Франсис Тиафо, който също игра пет сета срещу Джон Милан (Австралия). Мачът завърши при резултат 7‑6(6), 3‑6, 1‑6, 6‑3, 6‑3 за Тиафо.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK