Кюстендилци предпочитат организираните пътувания, най-често отскачат до Македония и Гърция

Мая Андонова, снимка: Infomreja.bg

"Кюстендилци все повече обичат да пътуват, при това организирано, тъй като забелязват разликата, когато пътуват организирано и когато пътуват сами", каза за ИНФОМРЕЖА Мая Андонова - представител на туристическа агенция "Лилия травел" в Кюстендил.

"При организираните пътувания хората получават повече информация, социализацията, която се случва по време на пътуванията, също е от значение за тях, така че през последните една-две години бих казала, че се забелязва увеличаване броя на желаещите за организирани екскурзии. Стремим се да им предлагаме по-достъпни туристически дестинации, за да могат да се включат повече хора", обясни Андонова.

По думите й една от най - предпочитаните близки дестинации за посещение е Македония, в цялата си част. За Гърция стана ясно, че също има повишен интерес, както и за Сърбия.

При пътуванията със самолет предпочитаните дестинации са Италия, Испания, Франция, Англия и др.

"Различните хора пътуват и по различни дестинации, което е съвсем естествено. Това, което прави впечатление обаче напоследък, е, че хора със сериозни професии -  лекари, адвокати и т.н., предпочитат да посетят по-далечни места. В последната година има и много пенсионери, които отиват да видят различни страни от Западна Европа и по думите им това, което видят, то ще им остане. Това ги радва и определено си подаряват нещо за душата, като имат и възможността да видят как живеят хората в подредените държави", каза още Мая Андонова. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK