Фитнесът като начин на живот

Георги Василев, снимки: Личен архив

Фитнес инструкторът Георги Василев, познат добре на кюстендилци, които държат на своя външен вид, е отдал живота си не само на фитнеса, но и на културизма вече 27 години. Мотото в живота му винаги е звучало по следния начин: "Вярвай, бори се и ще постигнеш целите си!".

Всичко започва в далечната 1990 година, когато Георги тренира в домашни условия със собственоръчно направени гирички и щанги. След прочитането на книгата "Културизъм за всички", която по онова време е първата българска книга с най-пълна информация по темата, той се запалва още по-силно по спорта и след четири години усилени тренировки идва ред и на състезателния подиум.

Първото участие на Георги, което самият той помни и днес и пази най-топли спомени от него, е именно състезание по културизъм в Пловдив, където се класира на 5-о място. Следва участие в Югозападно регионално първенство "Мистър Аполония" през 1994 година, на което печели 1-во място. Запомнящо за него е и участието му на Републиканското първенство в Разград, както и втората "Мистър Аполония" през есента на 1995 година, където завоюва 2-ро място.

В годините следват десетки изяви и съответно достигане до финал. През 2000 година Георги Василев приключва състезателната си кариера и продължава с отдаване на опита и знанията си като дипломиран фитнес инструктор от C.O.R.F.I.T - 4-а степен. Завършил е Колеж по спорт Биофит със специалност "Кондиционен треньор".

Казва, че държи изключително много на правилното здравословно хранене и на здравословния начин на живот. Самият той се поддържа с фитнес тренировки четири пъти в седмицата, включващи аеробни и анаеробни упражнения. Тези резултати и форма са постигнати натурално.

Препоръчва на хората, които му се доверяват и прибягват до неговите консултации, правилното хранене и всякакъв вид движение спрямо личните предпочитания на всеки.

Споделя, че най-честият проблем, с който се сблъсква в работата си, е редуциране на телесното тегло, за разрешаване на който е необходимо стриктно спазване на хранителен режим, съобразен с възрастта, здравословното състояние, пола и самототипа на трениращия (ектоморф, ендоморф и мезоморф), както и подходящи анаеробни и аеробни упражнения с най-голям превес на аеробните.

При разумна хранителна и тренировъчна програма трениращият може да свали до 20 кг за една година, което е напълно здравословно. При желаещите за покачване на телесната маса важат същите правила и ефектът идва с правилен хранителен и тренировъчен режим.

Всеки нуждаещ се да промени себе си може да намери разбиране и консултации в лицето на Георги Василев - 0898782892, който е твърдо убеден, че спортът сваля поне 10 години от видимата възраст на човек.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK