Фирми, изпълняващи саниране на блокове в Дупница, понасят санкции

Снимка: Infomreja.bg

Санкции ще понесат фирмите, които изпълняват санирането на блоковете в Дупница по националната програма за енергийна ефективност. 24 са общо блоковете в Дупница, които получиха пари за тези дейности.

"На фирмите, които изпълняват дейностите за блокове 1 и 3 в ж.к. „Бистрица“, както и за бл.1 в ж.к. „Дупница“ ще платят неустойките, които са заложени в договорите за всеки просрочен ден. Те трябваше да са приключили досега.

Поискахме от изпълнителите писмени отговори до кога ще приключат дейностите, за да се премине към приемателна комисия, още повече, че наближава зимния сезон. За двата блока в ж.к. „Бистрица“ срокът, който са посочили е 20 октомври, а за този в ж.к. „Дупница“ е 10-и октомври", обяви зам.кметът по икономическите дейности Олга Китанова.

"14,4 млн. лева са преведени досега на фирмите за дейностите за всички 24 блока. За цитираните блокове, на фирмите ще им бъдат удържани неустойките по неизпълнение на сроковете. Разбирам ги живущите, че се притесняват от закъснението, но убедена съм, че ще спазят сроковете си.

Наши служители са всеки ден на тези блокове и следят също за работата. Има, разбира се, всекидневно сигнали от живеещите от най-различен характер свързани с ремонтните дейности, които, както и при останалите 21 блока се разрешават до ден-два, ако са основателни.

Важното е, че крайният резултат е положителен. Така че очакваме същото да бъде и с тези три блока", допълни Китанова. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK