3 години затвор за рецидивист, осъждан 46 пъти

Снимка: Infomreja.bg, архив

Присъда подлежи на протест пред Окръжен съд в 15-дневен срок

Наказание „лишаване от свобода” за срок 3 години, постанови Районен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов за 29- годишния Александър А. от Кюстендил.

Съдът го призна за виновен в извършване на кражба, в условията на опасен рецидив. Подсъдимият е осъждан 46 пъти до момента, показва справката му за съдимост. Делото се води по реда на съкратеното съдебно следствие.

Съдът признава подсъдимия Александър А., с начално образование, безработен, осъждан, за виновен в това, че на 14.04.2019 г. в с. Пиперков чифлик, от двор на къща е отнел чужди движими вещи: 5 броя вътрешни тела от климатици втора употреба, на обща стойност 500.00 лв. и от стопанска постройка в същия двор - 1 брой капак от казан за варене на ракия, на стойност 90.00 лв., като отнетите вещи са на обща стойност 590.00 лв.

Деянието е извършено в условията на „опасен рецидив“ – престъпление по чл.196, ал.1, във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл.29, ал.1, б.“А“  от НК, поради което и при условията на чл.58а НК му налага наказание „лишаване от свобода” за срок от 4 години и 6 месеца, което намалява с 1/3 и така определеното наказание  е в размер на 3 години, което да бъде изтърпяно при първоначален режим – „строг”.

Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд-Кюстендил в 15-дневен срок от днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK