СДВР: 25-ият ден от протестите е преминал спокойно

Снимка: СДВР

Към момента са блокирани 3 кръстовища в центъра

Снощи около 19 часа се събраха граждани, които организираха нерегламентирано шествие. Около 22.30 ч. група от "Орлов мост" тръгна и към НДК, като блокира последователни няколко кръстовища. Бяха подадени сигнали за две лица в неадекватно поведение. Установихме, че едното лице е без документи, а другото е отстранено от района на протеста.

Към момента са блокирани 3 кръстовища в центъра. Сутринта в час пик на Орлов мост имаше 23 палатки, 9 шатри и около 30 човека, на кръстовището пред СУ – 18 палатки, 5 шатри и 12 човека, а на площад „Независимост“ – 7 палатки, 6 шатри и 8 човека, съобщи гл. инспектор Стоядинова от отдел „Охранителна полиция“ в СДВР.

Тя уточни, че  днес също се очаква да има нерегламентирано протестно мероприятие, при което  са възможни и други блокади. Тя подчерта,  че за нито една от проявите няма подадени заявления.

Гл. инспектор Стоядинова заяви категорично: Уважаваме правото на протест на всички граждани, но апелираме те да се съобразяват с останалите хора и да не възпрепятстват свободното им придвижване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK