Професия Татуист

Снимки: личен архив

25-годишният Даниел Костов от Дупница превръща детската си мечта в реалност.

Занимава се с рисуване на татуировки при това доста успешно, което му носи невероятно удоволствие.

С упоритост и креативност, Дани, както го наричат близки и приятели показва истинско качество и професионализъм в работата си, което го превръща и в изключително желан татуист за много хора.

 "Винаги съм искал да се занимавам с това нещо, защото рисувам от малък, а в занаята ме въведе един приятел - Петър Няголов, който също е дупничанин, но в момента работи в столицата", сподели Дани Костов.

По думите му разбира, че е готов да татуира още щом взема в ръце машинките. Помни първият направен от него татус на свой познат, който и до днес не знае, че е бил първият му клиент.

"Имаше недовършена татуировка, която беше започната от Пепи, от който се учих. Предложих да я довърша, за радост се получи доста добре и така започна всичко", каза още Дани Костов.

С времето става все по-добър!

По думите му татуира всякакви хора от различни места на страната и на различна възраст.

Казва, че клиентите предпочитат основно черно и сиво, по-малко се търсят цветните татуси.

Предпочитанията са най-различни - цветя, черепи, лица. Мъжете желаят да имат татуси на ръце, гърди, гръб. Момичетата - ръце и бедра, основно.

Дани твърди, че е отказвал да направи татус на клиент, който е идвал при него с недообмислена идея.

"Има абсурдни неща, които се искат понякога съм отказвал, тъй като знам, че клиентът след ден, два ще съжалява за избора си. За мен не е най-важно да му взема парите, а да направя нещо стойностно, защото татуса остава за цял живот", сподели Дани Костов.

По думите му клиентите идват предимно с готови идеи и шаблони, но не малко са случаите, в които той самия предлага негови готови проекти.

"Малко са тези, които остават само с един татус, обикновено пак се връщат. Усещането да знаеш, че някой ще носи твоята рисунка цял един живот е уникално, неповторимо.

Харесва ми това, което правя, влагам не само труд и средства, но и частица от себе си", сподели още Костов, който няма нито един татус по тялото си, но обмисля да направи такъв при това сам на себе си. 

Пожелава си да се развива в тази сфера и да прави все по-хубави татуси занапред.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Атанас12:40 - 13.02.2019
Toq e perverznik kudeto se vuzpolzva ot jenite dokato gi tatyira opipva gi i im predlaga seks Smeshnik s eftini boi Ne se lujete da se tatyirate pri nego
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK