Финансова институция е купила облигациите за здравния център в Кюстендил

Петър Паунов, снимка: Цена Желязкова, infomreja.bg

Финансова институция е купила облигациите за здравния център в Кюстендил,  съобщиха от кметската администрация. Кой е инвеститорът, засега не се знае. Сделката минава през финансов посредник. Облигациите са били купени минути след пускането им на фондовата борса.

Паралелно приключват процедурите по сключване на договор за строителство и се очаква до дни да започне работа по един от обектите, включени в проекта за центъра "Спорт Палас". „Предстоят екстремни работи. Искаме до Коледа "Спорт Палас" да е готов”, каза кметът Петър Паунов.

Решението на Общинския съвет за  пускане на облигационния заем на стойност 6,5 милиона евро бе взето на 27-и май, миналата година - десет месеца преди местния референдум, на който предложението бе отхвърлено.

КОМЕНТАРИ

МР22:24 - 15.09.2011
"Облигациите са били купени минути след пускането им на фондовата борса..."??? Явно, че всичко е било подготвено предварително, защото Агенцията за обществени поръчки публикува на 03.08.2011 г РЕШЕНИЕ Номер: 21 от 01.08.2011 г. за ОТКРИВАНЕ НА ПРОЦЕДУРА (Договаряне без обявление) ЗА ВЪЗЛАГАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА от възложител Петър Георгиев Паунов - Кмет на Община Кюстендил, за:извършване на инженеринг на следните обекти за изграждане на част от Медико - балнеологичен комплекс "Св. Иван Рилски" - град Кюстендил: 1. "Център за долекуване, продължително лечение и рехабилитация" - проектиране и комплексно извършване на строително - монтажни работи, включващи реконструкция и преустройство; 2."Център за долекуване на инсултно болни и обучение на специалисти" - проектиране, комплексо изпълнение на строително - монтажни работи, включващо реконструкция, ремонт и преустройство. 3. Хотел "Кюстендил" - проектиране, комплексно изпълнение на строително - монтажни работи, включващо ремонт на хотелски комплекс и доставка на обзавеждане. Изпълнението на инженеринга ще обхваща следните етапи: Етап 1. Изготвяне на работна документация във фаза "Технически проект", съгласно Наредба №4/21.05.2001 година, съдържаща съответните части, подробно описани в проектите на технически задания за изпълнение на поръчката за всяка самостоятелно обособена позиция /група/, неразделна част от документацията за участие. Етап 2. Изпълнение на предвидените в Техническия проект строително - монтажни работи за реализиране обекта на поръчката за всяка самостоятелно обособена позиция /група/ и обзавеждане на обекта за самостоятелно обособена позиция /група/ 3. "Хотел "Кюстендил". Пак от публикуваното РЕШЕНИЕ се вижда, че лицата, до които се изпраща поканата за участие в процедурата на договаряне без обявление по реда на ЗОП или договаряне с покана по реда на НВМОП, са: КОНСОРЦИУМ ”ПАУТАЛИЯ” ГР. КЮСТЕНДИЛ УЛ.”МОРИС ЛЕВИ” № 2 и КОНСОРЦИУМ “ПСГ и ПАРТНЬОРИ” ДЗЗД ГР. СОФИЯ УЛ.”ЯКОВ КРАЙКОВ” № 4, ЕТ.1, АП.2. Е,всичко е много ясно - предизборната кампания на Паунов вече е обезпечена финансово, а на кюстендилци да им е честит новия стар кмет и нов заем от 6,5 милиона евро, който и внуците им сигурно ще изплащат!
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK