Избраха фирмите, които ще правят ремонт на 4 улици в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Най-голям ще е разходът за ул. "Александър Батенберг“

Община Дупница избра изпълнителите за ремонт на четири от улиците в Дупница, за които бе обявена обществена поръчка.
 
406 м от ул. „Жива вода“ ще бъдат ремонтирани от „Мегаинвест холд“ с ценова оферта от 185 632 лв. С ремонта на ул. "Николаевска" ще бъде ангажирано обединението „Браво консулт“ с оферта от 182 421 лв.
 
Същият изпълнител е избран да ремонтира и 385 м от ул. “Седма рилска дивизия“ за 199 808 лв.
 
Най-голям ще е разходът за ул. "Александър Батенберг“. За цялостно преасфалтиране са предвидени 1350 м, както и подмяна и водопровода, който е изграждан през 1965 година. Именно многото аварии от водопровода са направили една от най-дългите улици като "швейцарско сирене" от постоянните разкопавания.
 
Фирмата, която ще работи по улицата е обединението „Дупнишка вода“, което бе и единствения кандидат по тази обособена позиция. Цената за ремонта е 816 000лв.
 
Срокът за обжалване решението на комисията за избраните изпълнители изтече вчера.
 
"В следващите дни ще сключа договори с изпълнителите и започват работа. Особено с "Александър Батенберг" след направата, очаквам още да се облекчи движението през централната част и в този район на града. Почти към края е ремонтът на другата артерия в този район улица "Венелин", където предстои полагането на новия асфалт, тротоарите са почти готови.
 
Тече ремонтът и по ул. "Метоха", така че ще имаме няколко лесни, бързи и най-вече изцяло нови улици по направленията Бешика-Горна Махала и Бешика в посока ж.п. гара", коментира кметът на Дупница инж.Методи Чимев.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK