Филм за Сапарева баня гледан от милиони по цял свят

Снимка: Община Сапарева баня

Излезе годишната справка на БНТ за излъчванията на поредицата „Световните градове на България” за 2016-а година.

Част от тази поредица е филмът "Сапарева баня - Началото на началото", създаден по поръчка на общинското ръководство в курортния град. Лентата се радва на изключителен интерес не само в България, но и сред зрителите по цял свят.

През 2016 г. "Сапарева баня - Началото на началото" е излъчен 9 пъти по БНТ Свят и БНТ. От създаването му през 2013 година досега е излъчван 21 пъти.

Както е известно, БНТ Свят е единствената българска телевизия, обслужвана от два сателита, което означава, че тя може да бъде гледана в реално време от всички части на земното полукълбо.

Филмът бе предоставен за излъчване и на телевизията за българите в САЩ - BG7TV, която е качена на най-големия кабелен и интернет оператор в Щатите – „Кейбълкаст”.

Тъй като филмът е озвучен на английски, той е достъпен и за най-широка част от американската телевизионна аудитория. Отделно е качен и в интернет каналите за документално кино documentarybg.com и documentarybg youtube, които се ползват с огромен интерес по всички континенти.

Това означава, че филмът е гледан вече от милиони зрители, а град Сапарева баня, неговата история и забележителности са придобили световна популярност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK