"Вторият вариант на предложения от ИТН кабинет не е авариен и няма да претърпи нова редакция. Така или иначе беше необходима известна промяна на предложените министри, защото има вече нов кандидат за премиер - Пламен Николов.

Това заяви в студиото на Нова телевизия Филип Станев, зам.-председател на "Има такъв народ".

По думите му разграждането на "модела ГЕРБ" или така нареченото "изчегъртване" може да се случи само ако се извършват конкретни практични работи както в изпълнителна, така и в законодателна власт. Така че това не е действие и процес, който ще се извършва само от министерски съвет, обясни Филип Станев.

Разговори за персони няма да има, ние искаме министрите да са наши и такива, които сме преценили, че могат да се справят със съответните ресори, посочи Филип Станев.

На въпрос дали "Има такъв народ" ще получи подкрепа за Момчил Иванов, предложен за правосъден министър и за Петър Илиев - кандидат за вътрешен министър, Станев препрати въпроса към "нашите бъдещи партньори". Като коментар на съмненията дали две от имената в проектокабинета Станев заяви, че винаги силните личности и ярките персони привличат винаги един нездрав интерес.

"Ще видим как ще гласуват в пленарна зала. Истината, е че Конституцията повелява кабинетът да се гласува анблок". По думите му ИТН със сигурност търси подкрепа от "Демократична България" и от "Изправи се.БГ! Ние идваме". Това би било важен знак към избирателите.

"За нас е важно всички ние, които сме част от този действащ български парламент, да престанем да си разменяме реплики през медиите и социалните мрежи. Трябва да престанем да се фиксираме върху някакви изтървани в публичното пространство реплики. Крайно време е това да спре", допълни Филип СтаневПо думите му какво ще се случи с този кабинет ще реши не кой да е, а българският парламент. Зам.-председателят на ИТН увери, че няма да върнат празна папка на президента Румен Радев в петък.

Нека не си приказваме за предварителна договорка, няма такова нещо. Има предварителни разговори, призова Филип Станев, който очаква позитивен, спокоен и толерантен диалог.