Филиалът на МБАЛ "Югозападна болница" в Петрич е с нов рентген

Снимки: Община Петрич

Нов рентген за филиала в Петрич на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД.

Рентгеновият апарат е от ново поколение и заменя досегашния в петричката болница, който е амортизиран през годините и с по-ниска ефективност на работа. За закупуването на рентгена са инвестирани 200 хил. лева. Част от тях бяха предвидени по бюджета на Община Петрич – 100 хил. лв. по предложение на кмета Димитър Бръчков, другите 100 хил. лв. са собтвени средства на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД.

Функционалността на новия рентгенов апарат превъзхожда в пъти тази на досегашния и е една от дългосрочните инвестиции в петричката болница за по-доброто здравно обслужване на пациентите. Новият медицински апарат беше осветен днес от архиерейският наместник отец Ангел Кочев.

Присъстваха кметът Димитър Бръчков, депутатът Георги Динев, председателят на ОбС Георги Тренчев, заместник-кметът Илияна Попова, управителят на болницата д-р Тонев, лекари и лаборанти.

Кметът на общината Димитър Бръчков подчерта, че реформата, извършена в петричката болница днес позволява да говорим, както за обновяване на сградния фонд, така и за закупуването на нова медицинска апаратура. „Успяхме с общи усилия да запазим лечебното заведение. Заслужават го жителите на общината“, обобщи в приветствените си думи кметът Димитър Бръчков.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK