ФГ „Веселина“ се върна с 14 награди от национален конкурс в Стара Загора

снимка: Община Благоевград

С 14 награди от Стара Загора се завърна Фолклорна група ”Веселина”. Класът по пиано и класът по народно пеене също се върнаха с награди от VIII Национален детско – юношески конкурс с международно участие „Орфеева дарба“, който се проведе в  София.

Децата в първа възрастова група от 4 до 7 години се представиха блестящо и  седем от малките таланти си тръгнаха със златен медал. Във втората възрастова група от 8 до 10 години шест деца бяха наградени със сребърен медал, а Елизабет Шотева получи златен медал за солово изпълнение. Кристиян Войнов пък взе поощрителна награда в същата възрастова група, а Анджела Митева получи бронзов медал в третата възрастова група.

Преподавателката Надежда Стоицова получи две дипломи за високи творчески постижения, за които принос има и брилянтният съпровод на корепетитора Иван Кацарски.

С цялостната си дейност децата и ръководителите в Центъра по изкуствата доказаха, че съхраняването и популяризирането на фолклорното богатство на нашата страна, е задача, изискваща постоянство и вдъхновение.

 

КОМЕНТАРИ

ани22:54 - 04.04.2012
какви са тези конкурси?веселина с 14 награди петричани с 15 награди други също с 10 награди и всички от един конкурс!смешно е да се хвалите.
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK