Фестивалът за камерна музика „Неотъпкана пътека“ завърши с галаконцерт в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

В програмата на галаконцерта бяха включени две песни от композиторката Добринка Табакова

Снощи в  сградата на Неврокопската митрополия се състоя заключителният концерт на фестивала за камерна музика „Неотъпкана пътека“.

Местата в залата не достигнаха за всички желаещи да чуят виртуозните изпълнения на оперната певица Мариана Карпатова, пианистката Лора Чекоратова и квартета Никола Таков (цигулка), Георги Вълчев (цигулка), Веселин Тодоров (виола) и Иван Лалев (виолончело)

В програмата на галаконцерта бяха включени две песни от композиторката Добринка Табакова, която присъстваше на концерта, песни от руски композитори и клавирен квинтет в ми-бемол мажор, оп. 44 от Роберт Шуман.

Сред гостите на фестивалната вечер беше и Михаил Тачев – изпълнителен директор на Международната фондация „Св. св. Кирил и Методий“, който сподели специално за ИНФОМРЕЖА:

„Фондацията съществува от 1982 година. Досега сме помогнали на много млади хора да се развиват. Само в Америка те са над 500 души. Изпълнителите, които бяха на сцената тук, са наши стипендианти. Някога ги подпомогнахме и те са развили страхотни качества, станали са професионалисти, каквито не всеки ден се срещат в столиците на Европа. От нашите стипендианти в областта на музиката те са върхът. На този специален празник на камерната музика в Гоце Делчев вие имате възможността да чуете невероятни изпълнители.“

Михаил Тачев връчи на пианистката Лора Чекоратова почетен знак, с който МФ „Св. св. Кирил и Методий“ я удостоява за нейния неоценим принос в организирането на форуми, разкриващи музикалните съкровища на България.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK