Над 50 делта и парапланеристи се събират на Фестивал на полета в Бистрица

Снимка: Аероклуб „Свободен полет“

Над 50 делта и парапланеристи ще вземат участие в единствения по рода си Фестивал на полета в дупнишкото село Бистрица. Организатор на събитието, което ще се проведе в рамките на три дни – от 7. до 9. септември, е Аероклуб „Свободен полет“ – Дупница.

До този момент заявки за участие са дали любители на екстремните изживявания от цялата страна, Италия, Белгия Гърция и Русия.

„Очаквам наистина много гости през този уикенд в Бистрица. Няма как да не се усети този живец в селото, още повече, че ще има и много туристи, които ще отседнат в палатки на ливадите до градския парк“, обяви пред ИНФОМРЕЖА кметът на Бистрица, Кирил Огненски.

В първия ден от фестивала ще бъде открита и новата стартова площадка за безмоторно летене с парапланери и делтапланери, която се намира в местността Отовица над село Бистрица.

„Програмата е скромна и волна, като целта е да се съберем, да полетим и да се забавляваме заедно. Подсигурили сме 4х4 транспорт за пилотите желаещи да полетят от новия старт Остроган, а ливадата е подходяща за извършване на полети с парамотори, паратрайкове и мотоделти, така че да се чувстват поканени и техните пилоти. Разбира се, добре дошли са всички желаещи да се докоснат до магията на полета“, обявиха от Аероклуб „Свободен полет“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK