Фестивал на детското творчество започва в Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Млади таланти ще превземат Благоевград през следващите три дни. От днес до 30 май, в областния център на Пиринско ще се проведе Фестивал на детското творчество. Той е част от програмата за Майските празници в общината.

Мероприятията, които възпитаници на целодневните детски градини и обединените детски заведения са подготвили за благоевградчани ще се провеждат на открита сцена, пред зала „22 септември”.

Настроението ще бъде допълнено и от сценичните костюми на изпълнителите, а цветна градина от малки таланти ще разцъфне на сцената на фестивала.

Днес, от 17:00 часа с песни и танци ще се представят децата от ЦДГ „Здравец” и „Роса”, както и деца от ОДЗ „Синчец” и „Първи юни”.

Шопска ръченица, „Вълкът и седемте козлета” и много танци са подготвили децата от детските заведения за втория ден от Фестивала на детското творчество. Той отново е с начален час 17:00 часа.

На 30 май - третия ден от фестивала, ЦДГ „Детелини”, „Мак”, „Щастливо детство” и ОДЗ № 3  ще поднесат на зрителите три спектакъла. С помощта на техните ръководители, малките таланти ще оплетат жителите и гостите на Благоевград в една приятна прегръдка от емоции.

За вложения труд и всеотдайност, талантливите изпълнители ще получат грамоти. Те ще бъдат връчени от зам.- кмета по хуманитарни дейности в община Благоевград Валери Смиленов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK