Фестивал на баницата превърна Разлог в най-вкусната дестинация

снимки: infomreja.bg

Традиционният български деликатес – баницата, събра в Разлог стотици жители и гости на града.

Апетитни и вкусни, баници приготвиха на място жени с дългогодишен опит в разточването на кори и приготвянето на баници.

Лидия Найденова и Бакина Гахова точиха кори за традиционна сладка и солена баница. Майсторство показа Иванка Максимова, на която помагаше 7-годишната Виктория Тренчева от Разлог.

В разточването на кори своите съвети даде Дешка Кротева от Горно Драглище, която приготви ялова баница.

За вкусното събитие бяха приготвени 150 баници от 15 различни вида сладки и солени изкушения - баница с яйце, сирене и масло, баница с праз и сирене, баница със сирене и спанак, баница с кисело зеле и ориз, баница с булгур, баница с кашкавал, баница с орехи, локум и какао, баница с локум, баница с локум и ябълки, баница с крем и шоколад, тиквеник и други.

Традиционни баници за своите населени места представиха къща за гости „Дешка” село Горно Драглище, къща за гости „Таня” село Долно Драглище”, „Асенова къща” с. Годлево, хотел-ресторант „При Спаска” с. Баня.

Фестивалът на баницата в Разлог се проведе за първа година, организиран от Сдружение „Дестинация Разлог” по проект „Разгледай, чуй и опитай Разлог!”, финансиран по Стратегията на „Местна инициативна група – Разлог” чрез Програма за развитие на селските райони.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK