Фестивал на баницата откриват в Разлог

снимки: Община Разлог

Разлог възхвалява вкуса на баницата и организира еднодневен фестивал в нейна чест. Фестивалът на баницата в Разлог ще се проведе на 02.05.2014 г. /петък/ от 11:00 часа на площад „Преображение”. Това е вторият ден от 6-дневния маратон почивни дни, а фестивалът ще превърне Разлог в "най-вкусната" дестинация за туризъм.

На площада в Разлог жени с 50-годишен стаж в приготвянето на баници ще демонстрират своето майсторство. Те ще разкрият пазени тънкости и тайни при разточване на корите за баница. По време на вкусния празник ще бъдат представени рецепти на различни традиционни баници.

Всеки посетител на фестивала ще има възможност да дегустира 10 вида баници, сред тях баница с локум и ябълка, баница със сирене, яйце и масло, баница с булгур, ялова баница и още много сладки и солени изкушения, носещи името баница.

Фестивалът на баницата в Разлог за провежда за първа година и се организира по проект „Разгледай, чуй и опитай Разлог!”, Договор за БФП № 32/3/3230225/03.10.2013г., финансиран по Стратегията на „Местна инициативна група – Разлог” чрез Програма за развитие на селските райони.

Целта на фестивала е да рекламира вкуса и кулинарното разнообразие на територията на община Разлог, като се представят различни сладки и солени баници, коментират от Туристически информационен център „Дестинация Разлог”, организатори на фестивала.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK