Фейсбук забранява публикациите със сексуален подтекст

Снимка: БГНЕС

Администрацията на Фейсбук забранява на потребителите да публикуват в социалната мрежа не само порнография, но и фрагменти от еротични танци, снимки на разголени хора и постове със сексуален подтекст. Тези разпоредби стават част от кодекса на актуализираните правила на социалната мрежа, предаде ТАСС.

Фейсбук признава "важността на привличането на вниманието към проблемите на сексуалното насилие и експлоатация", но "поставя разделителна линия, когато съдържанието облекчава, насърчава или координира секса между възрастните".

"Ние ограничаваме и използването на прекомерно сексуално изразяване, което може да доведе до затормозяване, тъй като определена част от нашата глобална общност може да възприеме много болезнено подобно съдържание и това може да навреди на способността на хората да се свързват с приятелите си и с по-широката аудитория", обясни администрацията на социалната мрежа. Тя забранява публикуването в рамките на платформата на кадри с порнографско съдържание, шоута в стриптийз клубове, еротични танци, полов акт, снимки на разголени хора.

Забраната включва текстове със сексуално, еротично или тантрическо съдържание, кореспонденция със сексуален подтекст и откровени намеци, включително споменаване на предпочитания и определени части от тялото.

Компанията „Фейсбук“ е основана на 4 февруари 2004 г. от Марк Зукърбърг и трима негови съученици, докато е студент в Харвардския университет. Социалната мрежа със същото име е една от водещите в света. Общата й месечна аудитория надвишава 2,2 милиарда потребители. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK