Съдът заключи: Няма да има повторно преброяване в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Липсват основания за спиране изпълнението на атакуваното решението

Административният съд – Благоевград, остави без уважение искането Йордан Андонов – кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ, за спиране на  решение, с което е обявен резултата от гласуването, при произведените на 27.10. избори за общински съветници в община Благоевград.

Законът допуска спиране на изпълнението, ако административният акт би причинил на оспорващия значителна или трудно поправима вреда. В настоящия случай в жалбата не се сочат никакви основания, съобразно посочените законови критерии, за спиране изпълнението на атакуваното решение, липсват каквито и да са твърдения за наличието на вреди (имуществени или неимуществени), като не са представени и доказателства за такива, е посочено в определението на съда.

Особено искане за спиране изпълнението на решението на ОИК - Благоевград, с което е обявен резултатът за избраните за общински съветници в община  Благоевград, е направено по жалба на Йордан Андонов – кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ, който оспорва и истинността на фактите и обстоятелствата, отразени във всички протоколи на СИК, както и този на ОИК и иска ново преброяване на бюлетините.

Решението е оспорено в Административен съд – Благоевград, с общо седем жалби от участници в изборите за общински съветници.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK