Борисов: Оценката на Moody’s ни задължава да довършим работата си докрай

Източник: БГНЕС

Премиерът припомня, че за последните два месеца това е втората авторитетна международна агенция с позитивна оценка на България

Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива. Една от основните причини за повишения рейтинг е напредъкът на България по присъединяването към Еврозоната и успешно проведените реформи, похвали се чрез пост във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Международните експерти отчитат подобряване на дълговия профил на България, надежден валутен борд и добра бюджетна политика, казва още министър-председателят.

Според него стабилната перспектива на Moody’s разчита, че и следващото правителство ще запази благоразумната фискална политика с балансиран бюджет на държавното управление.

Борисов припомня, че за последните два месеца това е втората авторитетна международна агенция, която дава позитивна оценка на България. И то в момент, в който икономиките на всички страни в света страдат заради пандемията. Поредното международно признание за нашата фискална политика ни задължава да довършим работата си докрай и да не допускаме отклоняване от курса, казва още премиерът. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf