Феерия от музика и светлина за празника на Благоевград

снимки: Община Благоевград

Двучасово, спиращо дъха шоу, събра хиляди благоевградчани на площад „Георги Измирлиев“ за Празника на града - 24 май. Многобройната публика имаше възможност да се наслади на музикални звезди от българския шоубизнес, футуристични 3D анимации и 3D мапинг в реално време, новаторски музикални изпълнения и не на последно място грандиозна заря със зашеметяващи пиро-ефекти.

Старт на запомнящото се събитие даде кметът на Благоевград Атанас Камбитов, който в обръщението си към гражданите им пожела бъдещи успехи, смелост и воля да продължат по пътя на своето развитие, като не спират да надграждат образованието си. Той се обърна и към всички, посветили живота си на словото и просветата, като изтъкна, че ролята им в съвременна България е огромна, тъкмо защото в ръцете и сърцата си държат съдбите на бъдещите поколения.

Най-награждаваният певец за всички времена в българската музикална история - Миро, бе и звездата, която първа излезе на откритата сцена пред кметството. Специално за благоевградската публика той изпълни емблематичните хитове „Ще избягам ли от теб“, „Рискувам да те имам“, „Колко ми липсваш“ и „Не сега“, както и съвсем нови сингли от настоящия репертоар на изпълнителя.

Не закъсня и излизането на сцената и на другата звезда, покорила чартовете на страната- Дивна. Изпълнението и на „Ти не можеш да ме спреш“ заедно с Миро „взриви“ публиката, която не спря да скандира името на певицата. В един глас, всички на площада пяха заедно с нея и песни на Адел, Тина Търнър и други световно известни изпълнители.

Плеядата от музикални изпълнители допълни Мойсей, който специално за своите съграждани да направи страхотни бийт-бокс импровизации и изпълни заедно с Миро песни, част от традиционния фолклор. Дуетните изпълнения на Миро и Дивна и тяхното изключително представление, бяха и прелюдията към следващия спектакъл, който със сигурност дълго ще се помни.

След 5-секундна тъмнина и подобаващ съспенс, над сградата на Общината изригнаха две огнени кълба, които дадоха начало на „пътуване във времето“ пред очите на всички зрители. Зданието, в което се помещава общинската администрация, се превърна в арена на битки, средновековни замъци, пейзажи от бъдещето и виртуалната реалност.

Сградата за миг се преобрази в антична крепост със знака на Благоевград, а малко след това на нея се появиха и първите А, Б и В из под перото на Светите братя Кирил и Методий. Във същото време, пред очите на всички се появяваха, сякаш от нищото фигури, облаци, лъчи и илюминации, аранжирани с подобаващо количество пиро-ефекти и звуци.

Не това бе краят обаче. След модернистичния спектакъл, небето над Благоевград бе озарено от 10-минутна заря, която остави всички без дъх и допълни празничното настроение на благоевградчани. Напълно в духа на цялото мероприятие, поредната изненада бе група „Те“, които изпълниха една от най-новите си песни от покрива на Драматичния театър „Никола Вапцаров“.

Празничният маратон продължи и на следващия ден с концерт на група „Тоника“, които събраха благоевградските си почитатели, за да ги зарадват с изпълнения на златни хитове от своя репертоар.

Тазгодишният месец на културата и събитията в него станаха възможни изцяло благодарение на „Общинска банка“ АД и „Булгартабак“ АД.

Площад „Георги Измириев“ се оказа малък, за да побере хилядите, които искаха да зърнат спектакъла - първи по рода си в града, но със сигурност ще се помни дълго от благоевградчани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK