Феерия от цветове и огнени картини в Първия фестивал на фойерверките

снимка: infomreja.bg, архив

Първият по рода си Фестивал на фойерверките започва в Благоевград. В рамките на две фестивални вечери, на 21 и 22 май, жителите и гостите на града ще станат част от едно истинско вълшебство от цветове, светлина и лятно настроение. Те ще могат да проследят цялата красота на огненото шоу от площад „Георги Измирлиев”, а началният час на спектакъла е 21:00.

В рамките на фестивала, благоевградската публика ще се запознае с различните видове фойерверки и тяхната история. Ще бъдат представени интересни хипотези и факти за възникването на пъстрите пиротехнически средства.

Фойерверките са различни по вид, размер, ефект и оборудване. Декоративните светлини с различни цветове и форми, получени при изгарянето на пиротехнически състави, ще накарат малки и големи да притаят дъх.

По време на фестивала публиката ще бъде запозната с правилата и мерките за безопасно използване на фойерверките. Специалисти по пиротехника ще обяснят как да бъдат избегнати инциденти при боравене с пиротехнически средства. Те ще презентират съвременни тенденции в европейската и световна практика в тази област.

В първия ден от фестивала, в небето над Драматичен театър „Никола Вапцаров” ще полети любителска заря. Организирани са редица демонстрации, като  публиката също ще може да се включи. Какви знания е получила по време на фестивала, организаторите ще проверят във викторина с награди.

Вторият фестивален ден ще бъде белязан от професионални пиротехнически средства. До тях право на достъп имат само оторизирани пиротехници, завършили специализиран курс за боравене с  подобен род изделия.

Фонтани от светлина ще се излеят над три сгради - община Благоевград, Американски университет в България и Драматичен театър „Никола Вапцаров”.

Звездни кълба, римски свещи, пеперуди и самолети ще предизвикат истински празник за всеки посетител на фестивала. За да бъде пълно изживяването, по време на спектакъла ще звучи специално подбрана музика.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK