Федерацията по гимнастика отказа членство на втори клуб от Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

На свое редовно общо събрание Българската федерация по гимнастика отхвърли предложението за прием на нови членове. Единият от кандидатите бе пръкналият се преди два месеца гимнастически клуб “Пирин Благоевград 2011”. От 16 правоимащи да гласуват, 7 вдигнаха “да”, 7 бяха против, а двама се въздържаха. За приемането на нов член на федерацията бяха необходими 9 гласа “За”.

На общото събрание се въздържаха президентът на федерацията Йордан Йовчев и неговата дясна ръка Красимир Дунев. Интересното е, че председателят на другият клуб в града “Любчо Солачки”, Антон Гръчки, е гласувал против приемането на клуба за член на федерацията.

В основата на “Пирин Благоевград 2011” стои бившият възпитаник на ГК “Пирин” Александър Марков. Той приключи активна състезателна дейност и след завръщането си от Варна, където за последно се състезаваше, реши да направи собствен клуб в родния си град.

Оттук тръгнаха и проблемите между него и Антон Гръчки. Част от състезателите на клуб “Любчо Солачки” предпочетоха да преминат в клуба на Марков. Това са Димитър Бърдарски, Димитър Димитров, Иван Цеков и Райчо Димитров, Симона Якетова и Люси Барзева. Това на практика момчетата и момичетата, който печелеха най-много медали от състезания и носеха точки и пари на клуба.

След решението на федерацията Антон Гръчки има пълното право да спре състезателните права на шестимата гимнастици. Нещо повече, те могат да продължат да се състезават от името на новия клуб, но извън официалното класиране на всеки отделен турнир.

Като ответна реакция на вота на Антон Гръчки на общото събрание, част от родителите на деца от новия клуб са сигнализирали НАП за проверка на финансовото състояние на “Любчо Солачки”. Те настояват да бъде проверено как Антон Гърчки е изразходвал парите постъпили в клуба от БФ Гимнастика, Община Благоевград, Спортния тотализатор и спонсори. В момента тече такава проверка и резултатите ще бъдат обявени през месец февруари.

В същото време днес от 17.00 пред залата по гимнастика в Спортен комплекс Пирин, ръководството на Пирин Благоевград 2011 ще организира среща с родители, на която ще бъдат изнесени пикантни подробности от общото събрание на федерацията.      
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK