Фаворит за трофея в Шампионската лига ще отпадне още в 1/8-финалите. А какво ще се случи с другите?

За повечето грандове на континента груповата фаза не се явява сериозна пречка

Истинската битка в Шампионската лига започва през февруари. Тогава идва ред за първите мачове от елиминациите, които се явяват същинското предизвикателство за водещите европейски клубове. За повечето грандове на континента груповата фаза не се явява сериозна пречка, а изключенията като Манчестър Юнайтед или Интер през този сезон са редки. Големите фаворити за трофея обаче остават в играта, но жребият за 1/8-финалите се нареди така, че поне един от тях ще отпадне още в първия етап през 2021 г.

Говорим, разбира се, за сблъсъка между Барселона и Пари Сен Жермен. Миналогодишният финалист среща каталунския гранд, който макар и да изпитва сериозни проблеми в последните месеци, си остава едно от големите имена в турнира. ПСЖ ще търси реванш за грандиозното фиаско на “Камп Ноу” от 8 март 2017 г. Тогава френският тим опропасти аванс от 4:0 след първия мач, а Барса продължи напред след уникален обрат - 6:1 в реванша. Парижани ще влязат в този двубой със самочувствието на финалисти от миналия сезон, докато за каталунците това може да се окаже последен шанс за триумф с Лео Меси в състава, стига феноменалният аржентинец да не си тръгне преди това от отбора.

Задачата на Байерн изглежда лека

Носителят на трофея за 2020 г. изтегли Лацио за първи съперник в елиминациите. Римските “орли” в никакъв случай не заслужават да бъдат подценявани, но малцина биха заложили за тях срещу баварската машина. И според betindex.net германският гранд ще се справи със съпротивата на отбора от италианската столица.

Германия заедно Испания има пълен комплект от отбори на 1/8-финалите. За разлика от Байерн задачата на останалите три представителя на Бундеслигата изглежда доста по-сложна. Два от немските тимове имат за съперници английски претенденти за слава. Борусия Мьонхенгладбах се падна с Манчестър Сити, а полуфиналистът от сезон 2019/20 РБ Лайпциг се изправя срещу предишния носител на трофея Ливърпул. В тези двойки като фаворити се очертават клубовете от Висшата лига, но изходът от германо-английските срещи в никакъв случай не е ясен предварително.

Единствената испано-германска двойка пък е Севиля - Борусия Дортмунд. Едва ли някой от тези отбори може да се смята за реален претендент за “ушатата” купа. Задачата на другите отбори от Ла Лига също не е лесна. Атлетико Мадрид се изправя срещу Челси, като опитът на “дюшекчиите” и хитростта на треньора им Диего Симеоне може би им дава минимално предимство пред “сините” от Лондон.

Рекордьорът по спечелени Купи на европейските шампиони - Реал Мадрид, изтегли на пръв поглед отличен жребий. Едва ли обаче в Кралския клуб могат да се чувстват спокойни срещу Аталанта. Италианският тим се превърна в една от сензациите на миналия сезон, а през този ще направи всичко възможно да стигне отново далеч, ако има тази възможност.

Ювентус също се споменава сред реалните претенденти за титлата в Шампионската лига. “Старата госпожа” се падна с единствения отбор, който не е представител на някое от първенствата в европейския Топ 5 - Порто. Още едно предизвикателство за Кристиано Роналдо, който се изправя срещу отбор от родната си Португалия. Сантиментите няма да играят роля, освен ако суперзвездата на Юве не е мотивиран от това, че “драконите” са един от големите съперници на Спортинг Лисабон, където Кристиано направи дебюта си в професионалния футбол.

Логиката сочи, че единственият застрашен реален претендент за трофея, който ще отпадне още на 1/8-финалите, е губещият в битката между Барса и ПСЖ. Но нито един от другите фаворити вече не може да диша спокойно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK