Детските музикални школи на две от най-старите читалища в Западна България с втора творческа среща

Снимки: НЧ "Никола Вапцаров"

 Втора творческа среща си дадоха детските музикални школи на две от най-старите читалища в Западна България. Кюстендилските деца от НЧ „Братство – 1869” и възпитаниците на Детската музикална школа при НЧ „Никола Й. Вапцаров – 1866” – Благоевград.

Класовете по народно пеене с ръководител Адела Харалампиева, цигулка с ръководител Роза Мирчева, кларинет с ръководител Костадин Нейков, пиано с ръководител Красимира Матуска и Клас Китара с ръководител Евгени Арсов върнаха визита на благоевградските си приятели, които им гостуваха миналия творчески сезон.

От благоевградските деца се изявиха ученици от класовете по пиано на Иванка Коляшева, Илиана Георгиева и Лилия Михайлова, клас по цигулка на Гергана Стоянова, клас по мандолина на Димитрина Китанова и китара на Михаил Златанов.

Освен солови изпълнения публиката се зарадва и на ансамблови пиеси от цигулковия ансамбъл на благоевградското читалище и китарния оркестър на читалиището в Кюстендил.

Ръководството на НЧ "Никола Й. Вапцаров – 1866” – Благоевград, полага усилия децата, които се обучават в Детската музикална школа, да се срещат със свои връстници от други школи не само на конкурси, но и в приятелска обстановка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK