Депутатите отхвърлиха ветото на президента върху "закона за КТБ"

Снимка: БГНЕС

Парламентът отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за банковата несъстоятелност, свързани с КТБ, предаде репортер на БГНЕС.

Срещу президентското вето и „за” закона гласуваха 129 народни представители, „против” бяха 40 и никой не се въздържа.

Депутатите от ГЕРБ, ДПС и ОП бяха „за” закона, а от БСП и Воля гласуваха „против”.

Така на практика Законът за изменение и допълнение на Закона за банковата несъстоятелност, мина отново.

Първоначално т.нар. „закон за КТБ”, бе приет от Народното събрание на 9 февруари 2018 г., след което беше върнат за ново обсъждане на 21 февруари с Указ на президента Румен Радев.

Преди гласуването председателят на Правната комисия Данаил Кирилов заяви, че това е третият законопроект, който цели да обезпечи възможността кредиторите да получат справедливо осребряване на имуществото така, че масата на несъстоятелност да бъде попълнена в максимална степен.

От своя страна Делян Добрев от ГЕРБ отново зададе редовните си въпроси, насочени към депутата от БСП Елена Йончева. „Каква е връзката на депутати от БСП с КТБ? Съдружник ли е Eлена Йончева с офшорна компания? Има ли, няма ли връзка, питам?”, запита Добрев.

Той попита още дали тази компания е превела на Йончева 315 000 лв. и от къде идват тези пари. „Предният път забелязах, че г-жа Йончева не беше в зала, за да гласува този законопроект. Не твърдя, но питам това да не би да се дължи на нейно притеснение, че тя е в конфликт на интереси по този закон. Днес отново я няма при гласуването на закона”, посочи още Делян Добрев. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK