Кметът на Банско на работно посещение в Андора

Снимки: Община Банско

Кметът на община Банско и съветникът към министерството на туризма – Малин Бистрин, бяха на работно посещение в една от най-малките и най-високо разположени държави в Европа – Андора.

В рамките на работната им програма, те се срещнаха с министъра на туризма на красивата миниатюрна държава, г-н Франческ Камп, както и с генералния мениджър на втория по големина спа и конгресен център на Стария континент – Мигел Педрегал. Андора, въпреки малките си размери е държава, регистрираща всяка година близо 9 милиона туристически посещения.

„Андора разполага с три ски зони, 310 км писти и най-високото голф игрище в Европа – на 2000 м н.в. Храната и виното са превъзходни, имат прекрасни исторически и културни артефакти, красива природа и добре управляват своите ресурси. Освен традиционния ски туризъм, Андора развива и летните си атракции – страната е домакин на световна купа по планинско колоездене и на етап от Тур дьо Франс. Политиката им е да привличат по-високия сегмент туристи. Тези, които могат да си позволят по-скъпи почивки, но и да получат висококачествено обслужване и условия. Имат много добри практики в сферата на туризма, от които можем да се поучим” коментира Икономов своето посещение.

Каталунската държава е парламентарна монархия, която се управлява от двама монарси – от френска и испанска страна, които обаче не са граждани на държавата. Има минимални данъци за своите малко над 700 000 жители, няма престъпност, изключително се държи на екологията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK