Фандъкова: Отслабване на мерките в София по никакъв начин не трябва да има

Снимка: Infomreja.bg

Обсъждат се различни варианти единствено за обучението на учениците

2026 са болните с COVID, които са хоспитализирани в София тази сутрин, 238 от тях са на интензивно лечение. За 24 часа броят на хоспитализираните се увеличи с 58 пациенти, а от началото на седмицата ръстът е 263. Тези числа споделя във фейсбук профила си кметът на столицата. В петте работни дни до момента на ковид кабинетите в ДКЦ са прегледани 1558 души, 1528 са тествани, положителните са 453. Днес отваря кабинет в 24 ДКЦ, утре в 25 ДКЦ.

По повод наближаващите празници, на първо място 8 декември, и чуващите се гласове за отслабване на мерките Фандъкова заявява категорична позиция - отслабване на мерките в София не трябва да има.

Обсъждат се различни варианти единствено за обучението на учениците, но и при тях не можем да си позволим да върнем всички ученици в клас. До 27-и ноември учениците от 6 до 12 клас в София учат онлайн. В момента проучваме и мнението на училищните директори. В началото на следващата седмица в софийския оперативен щаб ще вземем решение как да продължи обучението в София, информира столичният кмет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK