Фалшиви стоки намериха при акция в Русе

Снимки: МВР

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Русе, вчера са извършили проверка във връзка с информация за търговия със стоки, обозначени с лого на различни търговски марки, без съгласието на притежателите на изключителното право върху тях.

В тази връзка е проверен офис на куриерска фирма в Русе на бул. „Липник“, където 46-годишен мъж изпратил пратка от такива артикули, насочени към клиенти от Европейския съюз.

При действията на полицаите там са установени 18 кашона с дрехи, портмонета и колани, брандирани с известни търговски марки. За споменатите артикули не е установено да има съгласие на притежателите на изключителното право върху търговските марки.

Стоките били предадени от куриерската фирма на полицаите. Случаят е документиран и е започнато разследване в хода на образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 172б, ал. 1 пр. 1 от НК. 46-годишният мъж не за пръв път попада в полезрението на служителите на икономическа полиция. Преди около месец в Русе той е бил засечен при изпращане на такива стоки, за което тогава е било образувано досъдебно производство. 

В хода на провежданата акция вчера служителите на икономическа полиция са установили още един подобен случай. При проверка в офис на фирма за куриерски услуги в централната част на областния град са установени мъж на 33 години и 16-годишен младеж, от с. Смирненски, в момент на подготвяне за изпращане в други страни от ЕС на голямо количество стоки, също обект на изключителното право на известни търговски марки.

И за тези артикули не е установено съгласие на правопритежателите. При последвало претърсване и изземване, в имоти на територията на община Ветово, стопанисвани и обитавани от 33-годишния, са установени още стоки с логото на известни търговски марки. Общото количество е около 200 килограма – дрехи, обувки и други. Случаят е докуметиран, като е започнато разследване в хода на образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 172б, ал. 1 пр. 1 от НК.

Работата по досъдебните производства продължава, под наблюдението на Русенска районна прокуратура. В случаите е засечено нерегламентираното ползване на общо 18 търговски марки. Предстои уточняване на причинените вреди.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, разбиха магазин и фабрика за дрехи и стоки менте в Благоевград и село Покровник. Двама са задържани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK