Фалшиви луксозни стоки за 300 000 евро иззеха антимафиоти в Дупница

снимка: infomreja.bg, архив

По първоначални данни нанесените щети на правоносителите се над 300 000 евро

Служители от териториалното звено „Борба с организираната престъпност“ в Кюстендил проведоха операция на територията на Дупница по пресичане и предотвратяване на разпространението на стоки с чужда търговска марка, без знанието и съгласието на правоносителя.

В хода на акцията от складова база и търговски помещения са иззети голям брой фалшиви луксозни стоки от марките „DOLCE&GABBANA” и “DSQUARED”. По първоначални данни нанесените щети на правоносителите се над 300 000 евро.

Разследващите са установили, че част от ментетата са контрабанден внос от съседни страни, а други - произвеждани в нелегални цехове на територията на страната. Пласирани са в мрежа от търговски обекти в Дупница и  Кюстендил. Нанесени са огромни материални щети на фиска, вследствие на нелегалната дейност.

Според експерти за производството на стоките са използвани много опасните за здравето азотни бои, тъкани и платове с лошо качество, които при по- чувствителна кожа предизвикват трайни увреждания и са забранени с Европейска директива.

Срещу нелегалните търговци са образувани досъдебни производства по чл.172б от НК за извършени престъпления срещу интелектуалната и индустриалната собственост.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK