Факт е първият по рода си междуградски турнир по БОЧА

Снимки: "Партньори - Кюстендил"

В турнира се включиха 6 отбора - четири от Благоевград, един от Ловеч и един от Кюстендил

Популяризирането на адаптирания спорт за лица с увреждания БОЧА стартира от съвместната дейност на Дома "Ильо войвода" и Сдружение "Партньори-Кюстендил", като усилията на екипа продължават и днес.

Различни дейности бяха реализирани в годините в рамките на различни международни партньорства, но основната заслуга е на сдружение „Старт“ от Познан, Полша, които направиха първите уводни крачки.

Партньорството с полското сдружение продължава и в настоящия период, в рамките на проект „Осмоза - овладяване на силата на спортния маркетинг като иновативен подход за увеличаване на социалното включване и равните възможности за хората с увреждания” по програмата на ЕС „Еразъм+“ Спорт“ за подпомагане на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа. Настоящият проект има друг фокус, но служи за вдъхновение и продължаване на усилията в развиването и популяризирането на Боча.

В организирания турнир се включиха 6 отбора. Четири от Благоевград, един от Ловеч и един от Кюстендил. Седмица преди турнира, в Дома в Кюстендил се провеждаха вътрешни състезания между три сформирани отбора.

Спечелиха тези, които бяха най-мотивирани, с добра концентрация на вниманието и отговорност в тренировъчния процес. Честта да представят Кюстендил имаха Снежинка, Стоян, Славчо и в резерва Светла, с треньор Елена - кинезитератевт.

Госпожа Маргарита Бербатова е управител на социални услуги в Благоевград и вземайки отговорно тази инициатива в свои ръце представи потребността от такъв род мероприятия в Община Благоевград и така Турнирът по БОЧА, проведен на 17-и октомври вече е реалност. Ние сме горди, че участваме не само като състезатели, но и като обучители и съдии.

Благодарим на колегите от Благоевград и на Сдружение "Граждански инициативи за Ловеч", с управител госпожа Весела Цанкова за ентусиазма, подкрепата и участието в първия по рода си турнир по БОЧА. Очакваме скоро да имаме възможност да бъдем домакини на подобно събитие и в Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK