ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ - победители в националния конкурс "Търси се Супер STEM"

Снимки: Личен архив

Янислав Боцев се представи с проекта „Количкомер“

Целта на конкурса "Търси се Супер STEM" е да се поощрят талантливи ученици в областта на науките STEM в училище, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират. Общо 282 проекта – 110 на учители и 172 на ученици участваха в третия Национален конкурс за STEM науки в България 2019. Победителите получават сертификати от Научния Център Карнеги, САЩ.

На церемонията по награждаване, на която присъстваха учители, ученици, родители и гости, бяха връчени златни медали, сертификати и подаръци на победителите на национално ниво.

Официални гости бяха г-жа Таня Михайлова, заместник-министър на образованието и науката на България, г-жа Гергана Паси, основател на Дигитална Национална Коалиция, д-р Емилия Занкина, първи заместник-ректор, Американски университет в България, г-жа Милена Крумова, основател на ЕдуТехФлаг.

В конкурса се включиха над 100 учители, като повече от удивителни са проектите и иновативните практики, които прилагат учителите участници от много български градове в категориите STEM AMBASSADOR и DIGITAL EXCELLЕNCE. Това са учителите, които насърчават учениците да се интересуват и любопитстват в областта на информационно-комуникационните технологии/програмирането/софтуерните технологии и други активности, свързани с дигиталните ресурси и инструменти в училище.

Национални победители са: Александра Умленска и Андреа Николчова, проект „Звездна карта“, категория STE(A)M, 8-12 клас
Победители за област Кюстендил са: Биляна Йорданова, учител по Информационни технологии, ПМГ „Проф. Емануил Иванов“, категория DIGITAL EXCELLЕNCE
Янислав Боцев, проект „Количкомер“, категория STEM 4-8 клас.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK