Езиковата гимназия в Кюстендил отбеляза 25-годишен юбилей

снимки: infomreja.bg

Юбилеен спектакъл събра в Общинския театър бивши и настоящи учители, ученици и приятели на ЕГ "Д-р Петър Берон" - Кюстендил.

Преди 25 години от най-древната кюстендилска  гимназия се обособява новото училище. То се ражда под напора на неизбежни закономерни обстоятелства, диктувани от глобализацията на съвременния свят.

"Четвърт век се измерва с относителни понятия. Малко време за историческите повратности,мащабен период за формирането на нова институция и не просто институция,а съдба за кюстендилското гражданство"-каза директора на гимназията Иванка Янкова.

Вече 25 години ЕГ "Д-р Петър Берон" разговаря със света без преводач. През училището са минали хиляди ученици,много от които вече са се доказали в различни сфери на световно ниво. За празника в залата на театъра бяха излъчени техните видео-послания и поздрави.

Специален  гост на спектакъла беше първият директор и основател на езиковото училище Невена Двоячка. Програмата започна с композицията "Магията на езика" на театралното студио към гимназията.Участие взеха десетки ученици и гости.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK