Събраха 1 200 чувала с боклук при масовото чистене на река Струма

Снимки: Хармоника, Златина Точкова

Със средства от рециклирания отпадък подпомагат детското отделение на болницата в Кюстендил

1200 чувала и тонове боклуци е резултатът от акцията по мащабното почистване на река Струма край Кюстендил. Десетки доброволци успяха да обхванат периметър от 4 километра, а инициативата за това бе на Община Кюстендил и фирма „harmonica“.

„Днес довършваме разделянето на боклука, за да сме сигурни, че пластмасата и стъклото ще отидат за рециклиране, а останалото да бъде депонирано“, обясниха още доброволците. Със средствата от рециклирането ще бъде подкрепено детското отделение на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ - Кюстендил.

„От миналата година сме се захванали да намерим решение на проблема с ужасното замърсяване на Струма и сме на път да се справим. Преди година Методи заедно с двама приятели, започнаха да отделят време и да събират боклука от Струма до село Долна Гращица.

Постепенно се включиха още хора, примерът на Методи ни увлече и сега правим всичко възможно, за да спрем източниците на нови отпадъци към реката и да изчистим тези, които са вече там. “, коментираха още участници в акцията по почистване на Струма.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK