Благоевград се превръща в снимачна площадка за новия игрален филм "Пакет Вечност"

Източник: Община Благоевград

Снимките ще продължат 10 дни

Започват снимки на новия игрален филм „Пакет Вечност“ в Благоевград, подкрепен от ИА „Национален филмов център“. Режисьор и сценарист на филма е родената в Благоевград Магделена Илиева, като това ще бъде нейния пълнометражен дебют. Продуцент е Мартичка Божилова от продуцентска компания ,,АГИТПРОП”.

Партньор в организацията по заснемането на култовите сцени от филма и обезпечаването на престоя на снимачния екип и актьорите е Община Благоевград.

Магделена Илиева завършва "Филмова и телевизионна режисура“ в ЮЗУ “Неофит Рилски” – Благоевград през 2011 г. в класа на проф. Румяна Петкова. Специализира в NYU – Ню Йорк, САЩ. От 2006 г работи като организатор, асистент-режисьор, директор продукция и продуцент на български филми, реклами и телевизионни предавания.

През 2014 г. създава продуцентска къща “Литъл Уинг Пръдакшънс”. Филмографията на фирмата включва четири късометражни и един пълнометражен филм, като продуцент или ко-продуцент. От май 2016 г е национален координатор за България на EAVE – European Audio-Visual Entrepreneurs (Европейски аудио-визуални предприемачи).

Филмът ,,Пакет Вечност“ е драма с елементи на комедия, а действието се развива в малък български град. Екипът е избрал Благоевград за заснемане на основните сцени във филма.

Снимките ще бъдат на територията на парк „Бачиново“, Младежки дом, Автогара, също така и на оживени улици и булеварди, кафенета и ресторанти в града. Основните екстериорни снимки стартират на 7 септември и продължават до 16 септември 2020г., когато ще бъде заснета и кулминационната сцена, развиваща се на езерото Бачиново.

Основната сюжетна линия във филма проследява Боби, погребален агент от малък град, който се оказва без други клиенти, освен жената, отговорна за смъртта на баща му преди години. Чрез отношенията си с нея, той получава шанс да преодолее миналото и да се научи да живее отново.

В главните роли са актьорите Стоян Дойчев, Мариана Крумова, Александра Сърчаджиева и Китодар Тодоров.

За около 10 дни Благоевград ще се превърне в снимачна площадка и всички почитатели на седмото изкуство ще могат да се насладят на целия процес по подготовката и заснемането на новия български филм.

Голямата изненада, която сподели екипът на филма е, че желаят да включат в продукцията хора от Благоевград на възраст от 20 до 55, както и хора в пенсионна възраст (над 60).

Всички желаещи да усетят отблизо магията на киното могат да се присъединят, като изпратят свои снимки на посоченият имейл до 6 септември. 

За контакти: [email protected] Тел. за връзка: 0898521468

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK