Учениците в община Симитли приветливо и интересно отбелязаха Седмицата на четенето

Снимки: Община Симитли

Директорът на гимназията в Симитли гостува на най-малките с книжка в ръка.

Таня Ядкова беше при третокласниците и с четене се върна в детството, в света на приказките, на добротата и чудесата. С разнообразие за четене и писане СУ “Св. св. Кирил и Методий“ в Симитли се включи в Националната седмица на четенето, която се организира от Министерството на образованието и науката, и се провежда от 22 до 26 октомври. Инициативата е част от Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността 2014-2020 година. 

Директорката ан училището в Симитли гостува на учениците от III "Г“ клас с книгата „Историята на д-р Дулитъл“ – докторът, който обичаше много животните. 

Малките третокласници, маскирани като приказни герои, също показаха своите умения по четене. Разказаха защо обичат книжките и какво научават от тях. Накрая прочетоха мъдри мисли за книгата и четеното.

Предстоят състезания за „Най-добър четец“, среща с родители, които подготвят изложба на тема „Рисуваме заедно приказни герои“. 

Цяла седмица за четенето се проведе и в училище "Св. Паисий Хилендарски" в село Долно Осеново.

В първия ден учениците от четвърти клас откриха Седмицата и поставиха началото на "маратон на четенето". Малките ученици от първи до четвърти клас споделиха със своите приятели любимите си книги, които ги пренасят в света на вълшебството.

"Мама ми чете" пък беше интересната проява на трети клас. Много цветни табла обагриха коридорите на родното училище, като всеки клас даде своя принос за това. Интересни, пъстри и забавни герои надничат от постерите по стените.

В прогимназиален етап учениците твориха съчинения на тема "Езикът, който ни събира и разделя".

Кампанията на Института по български език към БАН също намери място в Националната седмица на четенето. Под наслов "Написаното остава. Пиши правилно!" учениците премериха сили в състезание по езикова грамотност със езиковите задачи "Опознай българския език!"

В последния ден от седмицата учениците, участващи в училищния конкурс "Езикът, който ни събира и разделя", получават своите грамоти за призовите места, а най - големите - гимназистите споделят своите презентации на тема "Моят любим автор".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK