Кметът на Благоевград проведе консултации за определяне състава на СИК

Снимки: Община Благоевград

Консултациите са във връзка с произвеждането на изборите

Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов проведе консултации с представители на парламентарно представените партии и коалиции в 44-то НС и коалицията, която има избрани с нейната кандидатска листа членове на Европейския парламент от България за определяне състава на Секционни избирателни комисии.

Консултациите са във връзка с произвеждането на избори за общински съветници и за кметове, насрочени за 27 октомври 2019 г.

По време на срещата беше определено и квотното разпределение за подвижната избирателна секция, в случай на необходимост за сформирането й.

Председател ще бъде представител на ГЕРБ, зам.-председателското място е за Коалиция „БСП за България“, секретар ще бъде представител на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, Секцията ще бъде с по един член на ПП ГЕРБ, ПП ДПС, партия „Воля“, Коалиция „Демократична България обединение.

При необходимост за съставяне на втора подвижна секция, съставът се запазва, като председател ще бъде представител на Коалиция „БСП за България“, а зам.-председател представител на ГЕРБ.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK