Стартира музейната работилница за деца „История от глина“

Снимка: Infomreja.bg

В двора на Регионален исторически музей – Кюстендил стартира музейната работилница за деца през август, озаглавена „История от глина“. Заниманията са посветени на празника „Панагия-Въздигане на хляба“, отбелязван вече 10 години в Кюстендил.

„Идеята на работилницата е да запознаем децата с различни съдове, свързани с производството на хляб, нещо което датира от преди 8000 години. Това е така наречената Новокаменна епоха, когато започва да се развива земеделието и да се отглеждат различни зърнени култури, от които се е правел хляб.“, каза за ИНФОМРЕЖА Мирослава Таскова- уредник в отдел „Връзки с обществеността“ на Регионален исторически музей – Кюстендил.

По време на заниманията децата могат да си направят различни съдове от глина и с помощта на грънчарско колело. Направените предмети остават за тях. Децата изработват своите съдове под вещото ръководство на уредниците Мирослава Таскова и Десислава Стоилова, както и на Десислава Камберова – реставратор керамика. Заниманията са тридневни и продължават до събота от 14.00 до 18. 00 часа в двора на музея.

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK