Десетки се включиха в колопоход и игри по веломайсторство под надслов "Здраве и спорт за децата на Струмяни"

Снимки: Община Струмяни

Днес в община Струмяни се проведе колопоход под надслов „Здраве и спорт за децата на Струмяни“, последван от игри по веломайсторство.

Инициативата бе по повод Празника на община Струмяни - 7-и април, и във връзка с изпълнението на годишната програма на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Струмяни.

Десетки участници се включиха в инициативата, чието начало бе дадено на площада в село Илинденци, откъдето с велосипедите се отправиха към Струмяни, Микрево и Драката. След края на колопохода всички участници се включиха в игри по веломайсторство на площада в с. Микрево.

Състезателите бяха разделени в две възрастови групи, като на най-добре представилите се кметът на община Струмяни Емил Илиев връчи грамоти и награди.

Класирането във възрастова група от 12 до 15 години е:

Трето място – Йордан Пендурков
Второ място – Борислав Борисов
Първо място – Йордан Илиев

Победителите във възрастова група от 9 до 11 години са:

Трето място – Мартин Ралков
Второ място – Теодора Маринова
Първо място – Евгени Кирянски

Специална грамота и награда за "Най-малък участник в колопохода" получи Илия Аврамски.

Всички деца се справиха прекрасно, показаха добра физическа подготовка и невероятни велоумения по време на целия маршрут на колопохода и в състезанията по веломайсторство.

За своето усърдие, желание и емоция, която вложиха в днешния ден, кметът на община Струмяни Емил Илиев зарадва всички участници с награди и подаръци.

Малките спортисти от ДГ „Патиланци“ също се включиха в инициативата и се справиха чудесно, показвайки своя талант и заложби, които имат и които предстои да развиват и усъвършенстват в бъдеще.

Емил Илиев връчи специална грамота и кошница, пълна с лакомства, на малчуганите от „Бейби група“ ДГ Патиланци.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK