В Банско тече кампания под надслов „Да опазим децата си от опасностите, които крие Интернет“

Снимки: Община Банско

Веднага след междусрочната ваканция в училищата на територията на община Банско стартира инициатива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за разясняване на опасностите, които крие виртуалното пространство.

В България на 7 февруари за 14-и път бе отбелязан Международният ден за безопасен интернет под наслов "От теб зависи". Кампанията стартира от НУ „Св. Паисий Хилендарски” – Банско.

Секретарят на комисията, Мария Главчева, се срещна с учениците от І-ви до 4-и клас и проведе кратка беседа за ползите и опасностите в Интернет. Учениците изгледаха кратък клип, от който се убедиха колко опасни могат да бъдат запознаствата във виртуалното пространство.

Кампанията продължи в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – с. Места и ОУ „Св. Климент Охридски” – Добринище, като към нея се присъедини и инспектор дестка педагогическа стая – Евдокия Топузова.

Мероприятието продължава в СУ „Неофит Рилски” – Банско, където ще бъдат обхванати и учениците от петите класове. Всяка среща завършва с кратка дискусия и обобщаване на основни правила за безопасно сърфиране.

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – община Банско призовава родителите към по-строг контрол над децата си, когато са във виртуалното простраство.

Комисията изразява своята най-искрена благодарност към колегите си от община Варна за предоставения видеоматериал.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK